ONS

Assortiment

20180314_Van_Cauwenbergh_Slagerij_MathiasHannes_0026.jpg
 

VLEES


 

LAM

Wij hebben heerlijke soorten lamsvlees in ons assortiment. Tijdens de paasperiode breiden wij ons assortiment lamsvlees extra uit.

U kan bij ons terecht voor lamsvlees uit de streek van Pauilliac (Frankrijk) zoals lamsbout, lamsschouder, lamskotelet, lamsfilet, ....

VARKEN

We bieden varkensvlees aan van het ras Duroc d'olives, supermals en rijkelijk van smaak.

PAARD

U kan bij ons terecht voor paardenfilet.

 

RUNDS

Vers Belgisch rundsvlees Wit-blauw alsook Rundsvlees uit Frankrijk : Limousine, Charolaise of Blonde d'Aquitaine

GEVOGELTE

Onze klassieker is de "belle flamande kip", dagelijks vers, zeer sappig en lekker van smaak zowel hele kip, kipfilets, alsook gebraden kip en natuurlijk ook kalkoenfilet.

KALF

We bieden kalfsvlees aan van Frans Limousine zoogkalf van superieure kwaliteit. Dit heeft nog een fijnere smaak en is botermals.

Melkkalfjes blijven bij de moeder tot ze geslacht worden, gevoederd met de verse moedermelk zijn ze slachtrijp vanaf 6 maanden zoals kalfskotelet, kalfshaas, kalfsgebraad, osso bucco, kalfsoester.

 
 
 

Ambacht

 

 

Pekelen is het op smaak brengen van allerhande vleeswaren door middel van zout en kruiden. Vroeger werd deze methode gebruikt om vlees langer te bewaren, dit wordt de dag van vandaag voornamelijk toegepast om smaak te geven aan het vlees.

Het zout zorgt ervoor dat de porien open gaan en de kruiden samen met de pekelmengeling optimaal kunnen inwerken. Door het langdurig intrekken van de pekel bekomt men een optimale smaakbeleving.
Naast het pekelen kan men het vlees ook langer bewaren door dit te gaan roken.

Een greep uit ons assortiment :

Filet d'Anvers, gerookt en gezouten spek, gekookte beenham, gedroogde hammen, ....

 
 

Charcuterie & Salades

 

 

We maken onze charcuterie en salades ook zelf.
De salades worden bereid volgens een klassiek recept.

Een greep uit ons assortiment van huisgemaakte charcuterie in ons atelier : kalfsrol, spek licht gezouten Duroc d'Olives, frikadellenkoek, kip curry, vleessalade met ham, pikante kipsalade, balletjes in tomatensaus, tonijnsalade, kip mayonaise en natuurlijk Chatka-crabsalade
onze absolute topper !

Ardeense paté, zwarte en witte beuling bereid volgens klassiek recept.

 
 

Traiteur

 

 

In onze traiteurafdeling hebben we een smakelijk aanbod, alle producten worden huisbereid.

Stoofvlees, vol au vent, spaghettisaus, goulash, kalfsficassee, kip zoet zuur, huisbreide lasagne met ham, alsook verse aardappelpuree

Dagelijks wordt er ook verse dagsoep gemaakt.